StudentFest Timișoara

Cel mai mare festival de artă realizat de studenți, pentru studenți, dar nu numai, a ajuns, în 2015, la a XXIII-a ediție. Debutul evenimentului a fost, de fapt, un protest împotriva libertății de exprimare și a devenit, în timp, un spațiu în care artiști, studenți și alți oameni liberi se pot manifesta prin diverse forme de artă.

Începând cu 1992, anul debutului, până în prezent, festivalul a adunat peste 7200 de participanți din România și din străinătate, din țări precum Germania, Spania, Franța, Belgia, Turcia, Republica Moldova, Serbia, Ungaria, SUA, Argentina, India, Nigeria, Peru, Mexic și Australia. Atunci, la prima ediție, peste 300 de studenți din toată țara au venit la Timișoara pentru a participa la diferite secțiuni ale festivalului: muzică, teatru, umor și caricatură. Tema primei ediții a fost Punctul 8 și și-a propus să atragă atenția asupra unui segment până atunci ignorat, studenții.

Fiecare ediție a festivalului abordează diferite aspecte ale societății. Astfel, StudentFest a vorbit, prin manifestările sale, despre lucruri precum Strada, Dependența, Zeitgeist, Sintetic, rEvoluție sau Paradox. Evenimentul consacrat de artă și cultură este dedicat studenților și urmărește să pună în valoare talentele lor, dar și să îi determine să le descopere prin activitățile propuse în cadrul lui.

Eforturile Organizației Studenților Universității din Timișoara (OSUT) și ale partenerilor de a ajuta studenții au fost răsplătite cu premii, dar și cu mândria de a organiza peste 1450 de evenimente culturale.

Sursă: studentfest.ro

Foto: ciprianchirileanu-art.blogspot.ro